Om Vårt Hus

VÅRT HUS vad är det ?
Många i Skattkärr har hört talas om VÅRT HUS och vet var det finns. Men hur många vet att det egentligen är ”Föreningarnas hus”. Vårt Hus kom till på initiativ av Ingemar Hyttring, som också var den drivande kraften till att det blev byggt. Våren 1987 bildades Föreningsråd och Stiftelse, och ett år senare, den 27 maj 1988 invigdes Vårt Hus.
Vårt hus ”ägs” av 33 föreningar i Östra Fågelvik med omnejd som genom föreningsrådet och dess styrelse har huvudansvaret. Vårt Hus sköts av en stiftelse vars styrelse ansvarar för drift och ekonomi. Den styrelsen väljs på föreningsrådets årsmöte.
Föreningsrådets medlemmar får genom sina medlemsavgifter gratis tillgång till Husets lokaler för möten och tillställningar.
Lokaler är även uthyrda till Karlstads kommun för fritidsgård och skolverksamhet. Alla Skattkärrsbor kan under vissa tider ”ta en fika” i cafeterian efter t ex skogspromenaden. Vidare arrangeras julbord, middagar , Påskfirande, Skattkärrsdagen och Luciafirande. Allt sköts ideellt av föreningsmedlemmar, där nettot går till respektive förening. Ni kan även hyra lokalerna inkl kök för kalas och dylikt.
Skolbarnen kan köpa mellanmål efter skolan i väntan på sina respektive träningsverksamheter.
Är du intresserad av att hjälpa till i Vårt Hus styrelser m.m. kolla med din förening eller Vårt Hus personal.


VÄLKOMMEN TILL VÅRT HUS!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *